Web Analytics Made Easy - Statcounter

با این تفاسیر پیگیر این موضوع شدیم تا دلایل گران فروشی ورق فولاد به صنایع پایین دستی را مورد بررسی قرار دهیم که در این زمینه با محمد معتضدی، کارشناس بازار سرمایه و فولاد گفت و گو کرده‌ایم.

مقایسه دلاری فروش پروفیل و ورق فولاد

محمد معتضدی کارشناس بازار سرمایه و فولاد در خصوص موارد مطرح شده از سوی سندیکای لوله و پروفیل مبنی بر گران فروشی فولاد مبارکه تا 35 درصد بالاتر از قیمت های جهانی در بورس کالا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، گفت: در ابتدا بهتر است بررسی کنیم که محصولات تولیدی زیر نظر سندیکای لوله و پروفیل با چه قیمتی فروخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اول اینکه قیمت هر تن پروفیل (صادراتی) در کشورهای همسایه 700 تا 710 دلار است که با احتساب دلار 4200 تومانی باید به ازای هر کیلوگرم در حدود قیمت 2940 تومان فروخته شود؛ در حالی که پروفیل طی روزهای گذشته در بازار بالای 4600 تومان به فروش می رسد که به این ترتیب سندیکا تولیدات خود را با دلار حدود 6600 تومان محاسبه و به فروش می رساند.

 محمد معتضدی در ادامه به بررسی فروش فولاد مبارکه پرداخت و افزود: در طرف مقابل، قیمت هر تن ورق گرم حدود 600 دلار است که توسط فولاد مبارکه به ازای هر کیلوگرم 2900 تومان فروخته می شود به عبارتی محصول مبارکه با دلار 4800 تومان به فروش می رسد؛ حالا اعضای سندیکای مذکور عنوان می کنند که فولاد مبارکه به دلیل انحصار، گران فروشی می کند!

معتضدی اظهار داشت: با مقایسه اجمالی از نرخ های فروش ذکر شده، لازم است تا مسوولان مربوطه صنعت فولاد از سندیکای لوله و پروفیل بخواهند تا اعلام کند در فروش پروفیل، نرخ دلار را به چه قیمتی در نظر می‌گیرند تا داستان اعتراض های سریالی این افراد یک بار هم که شده برای همگان شفاف شود.

سندیکای غیرشفاف بدون اعلام آمار تولید

وی افزود: تاکید می کنم هم اکنون محصولات فولاد مبارکه به دلیل تقاضایی که در بازار ایجاد شده، با رقابت خریداران برمبنای دلار 4800 تومانی به فروش می رسد اما نرخ فروش دلاری لوله و پروفیل سندیکای مورد نظر 1800 تومان بالاتر از ورق فولاد شرکت فولاد مبارکه است.

این کارشناس بازار سرمایه که در حین مصاحبه، صورت های مالی شرکت فولاد مبارکه را بررسی می کرد، گفت: برخی افراد بدون پایه و اساس سخن می گویند تا با ایجاد حواشی به منافع خود برسند. چراکه تمام اطلاعات و صورت های مالی فولاد مبارکه حسابرسی می شود و آمار فروش آن هم در بورس کالا مشخص و در دسترس است. در حالی که شرکت های لوله و پروفیل حسابرسی نمی شوند و آمار فروش آنها مشخص نیست؛ به عبارت ساده تر امروز افرادی مدعی شفافیت و ارائه آمار هستند که مشخص نیست کارخانه های زیر مجموعه آنها چه میزان تولید کرده و یا چه میزان خام فروشی می کنند.

افزایش 33 درصدی عرضه های «فولاد»

وی با تاکید بر فعالیت شفاف فولاد مبارکه، اظهار کرد: براساس آمارهای موجود منتشر شده در اطلاعیه رسمی این شرکت در سامانه اطلاع رسانی کدال، فولاد مبارکه در چهار ماهه اولیه سال گذشته 2میلیون و 171 هزار تن محصول فروخته که این مقدار حسابرسی شده و کاملاً رسمی است و از این مقدار یک میلیون 205 هزار تن ورق گرم بوده است. این شرکت در چهار ماهه نخست امسال نیز 2 میلیون و 479 هزار تن محصول فروخته که از این مقدار یک میلیون و 594 هزار تن آن ورق گرم بوده است. یعنی بر اساس آمارهای رسمی، «فولاد» از نظر حجمی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 10 درصد افزایش فروش محصول داشته است. فروش محصول ورق B نیز 33 درصد افزایش داشته است. پس بر اساس آمار، ادعای سندیکا مبنی بر اینکه فولاد مبارکه عرضه خود را در بورس کاهش داده، یک ادعای رد شده است.

معتضدی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه صددرصد محصولاتش را در بورس کالا عرضه کرده و حتی یک درصد از آن را نیز خارج از بورس عرضه نمی کند، گفت: انجمن لوله پروفیل خارج از این هیاهو که ایجاد کرده است و اگر واقعا به دنبال رانت و مسموم کردن فضا نیست، باید بر اساس آمار واقعی صحبت کند. وقتی فولاد مبارکه 33 درصد افزایش عرضه و فروش داشته است، چه طور ممکن است افزایش قیمت لوله و پروفیل به دلیل کاهش عرضه فولاد مبارکه باشد؟ گفتنی است که بهانه سندیکا برای گران فروشی لوله و پروفیل عرضه های کم فولاد مبارکه است.

وی ادامه داد: همچنین اگر قرار است ارز محاسباتی برای فروش محصولات لوله و پروفیل با دلار 6600 تومانی باشد، پس چرا باید محصولات فولاد مبارکه با ارز4800 فروخته شود؟ اگر بحث گران فروشی است، در حال حاضر این انجمن لوله پروفیل است که گران فروشی می کند و قیمت ها را در بازار متشنج می کند.

حاشیه سود 63 درصدی تولیدکنندگان لوله و پروفیل

این کارشناس بازار فولاد به مقایسه قیمت های ورق گرم و محصولات لوله و پروفیل پرداخت و در خصوص حاشیه سود تولیدکنندگان این دو حوزه گفت: اول امسال قیمت ورق گرم فولاد مبارکه در بورس حدود 2400 تومان و قیمت پروفیل 2600 تومان بوده است که براساس آن حاشیه سود تولید لوله و پروفیل حدود 8 درصد محاسبه می شود. حال آنکه الان قیمت پروفیل به حدود 4600 تومان رسیده و قیمت ورق گرم B فولاد مبارکه در بورس در سطح 2900 تومان معامله شده است. به عبارت بهتر با این قیمت ها، حاشیه سود تولید لوله و پروفیل حدود 63 درصد بوده است.

وی به معاملات بورس کالا اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نرخ ارزی که فولاد مبارکه محصولات خود را براساس آن در بورس کالا عرضه می کند، با قیمت دلار 4200 تومانی بوده است؛ ولی به دلیل رقابت و ارزان بودن محصول که به افزایش تقاضا در بازار دامن زده و نیز بر اساس محدوده مجاز قیمتی که در بورس تعیین شده، قیمت معامله نسبت به قیمت های پایه رشد می کند. بطوریکه محصولات با تقاضای 10 برابری مواجه شده و در حداکثر قیمت مجاز معامله می شود.

معتضدی ادامه داد: در بحث فروش پروفیل نیز جالب اینجاست در حال حاضر هیچ کدام از کارخانجات لوله پروفیلی فروش محصول ندارند و حتی با قیمت فروش 4600 تومان و دلار 6600 تومانی، فروش لوله پروفیل با حاشیه سود 63 درصد نیز متوقف شده است.  

سودهای 100 درصدی صادرات لوله و پروفیل

وی با اشاره به  نرخ ارز 4200 تومانی در تعیین قیمت های پایه عرضه محصولات در بورس کالا گفت: امروز در صادرات پروفیل حداقل 50 درصد سود نهفته است به طوریکه پروفیل در ایران 4600 تومان و در عراق با قیمت 700 دلار، حدود 7000 تومان بفروشد که این یعنی نزدیک به 50 درصد سود در این بخش وجود دارد. در این میان اگر متقاضیان ورق فولادی، این محصول را بدون هیچ تغییری از بورس خریده و از کشور خارج کند و در کشورهای همسایه بفروشند، 100 درصد سود دارد. چراکه قیمت ورق براساس نرخ دلار در بازار آزاد حدود 6000 تومان است ولی ما در بورس کالا به قیمت حدود 2900 می فروشیم.

هیاهویی برای سود بیشتر

وی با بیان با همه این اوصاف شواهد نشان می دهد کسانی که شرکت های بزرگ همچون فولاد مبارکه را که نظارت و حسابرسی هم می شوند، محکوم به گران فروشی می کنند به دنبال رانت هستند، گفت: شرکت های کوچک حسابرسی ندارند و زیر ذره بین نیستند از این رو برخی از این شرکت ها به واسطه عدم نظارت و کسب سودهای هنگفت، مسموم شده اند و امروز نیز به دنبال رانت های بیشتر هستند.

او در پایان گفت: مسئله مهم در موضوع بازار لوله و پروفیل این است که در وهله اول فولاد مبارکه سهامدار دارد و دوم، سهام عدالت و تامین اجتماعی، سهامداران این مجموعه بورسی هستند که با قیمت های فروش فعلی در بورس، بخش قابل توجهی از سود شرکت های تولید کننده از جیب تعداد قابل توجهی سهامدار (شامل دولت، صندوق های بازنشستگی و عموم مردم در قالب سهام عدالت) به جیب تعداد معدودی حدود 150 نفر از واسطه ها و دلالان انتقال می یابد؛ اما با یک پیگیری مختصر می توان آنها را شناسایی کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سهام شرکت فولاد فولاد فولاد مبارکه مصاحبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رکود در بازار خودرو هر روز عمیق تر از روز قبل می‌شود. روایت نمایشگاه‌داران، از شدت گرفتن رکود در بازار خودرو حکایت دارد.

در همین رابطه، سعید موتمنی، رییس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودروی تهران از تداوم رکود در بازار خودرو خبر داده و گفته است: اوایل هفته جاری قیمت انواع خودرو در بازار تا دو درصد ریزش را هم تجربه کرد اما این کاهش قیمت تداوم نداشت و در اواسط هفته بار دیگر به قیمت‌های پیشین بازگشت.

وی افزوده؛ افت قیمتی که در اوایل هفته اتفاق افتاده بوده برآمده از کاهش قیمت ارز و ریزش آن از رقم ۶۵ هزار تومان بود.

موتمنی متذکر شده؛ در سال ۱۴۰۳ قیمت بیشتر خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی در بازار نسبت به آخرین روزهای سال ۱۴۰۲، افزایش ۴ تا ۵ درصدی را تجربه کرده‌ است.

وی تصریح کرده؛ عرضه همچنان ضعیف است و آنچه درباره تقویت واردات گفته می‌شود هنوز اثر خود را در بازار نشان نداده است؛ اگر عرضه به اندازه کافی بود، وضعیت قیمت خودرو در بازار متفاوت از امروز بود.

آخرین قیمت‌ها در بازار خودرو

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم ۸۰۵ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در حدود ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار به قیمت ۹۷۵ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۸۱۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۴۰ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۳۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902234

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز